
سئو، واژهای که شاید بیشتر از یک دهه قدمت نداشته باشد اما تغییرات شگرفی را در دنیای مجازی رقم زده است. کلمهای ساده و در عین حال با عملکردی بسیار پیچیده که این روزها دانشی کاملا مستقل را ارائه میکند. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با جدیدترین آموزش کامل سئو در وردپرس سال ۱۴۰۰ آشنا کنیم. اما پیش از آن و در همین ابتدای امر اجازه دهید تا کمی از خود کلمه سئو صحبت کنیم. اینکه ریشه لغوی آن از کجاست، چه معنایی دارد و در کل قرار است چه اتفاقاتی را رقم بزند.
ریشهیابی لغت سئو
واژه سئو مخفف Search Engine Optimization است و در عمل به کلمه SEO خلاصه میشود. به معنی بهینه سازی موتور جستجو. لازم است همینجا این موضوع را یکبار برای همیشه روشن کنیم. بهینه سازی موتورهای جستجو به این معنی نیست که با روشهای غیراخلاقی و با دستکاری و فریب دادن این اتفاق رخ بدهد. این کار با هدف کمک به بهبود دیده شدن و همچنین ارتباط هرچه بیشتر با وب سایتها انجام میشود. درنهایت نتایج جستجو به صورت طبیعی و با هدف رسیدن به رتبهبندی بالا، اتفاقی است که بطور کاملا حساب شده رخ خواهد داد.
در اصل سئو یک مجموعه کامل از روشهای منحصربهفردی است که منجر به تغییر استراتژی وب سایتها برای هرچه بیشتر و بهتر دیده شدن میشود. ناگفته نماند که طبق الگوی گوگل این مهم نیست که چه سایتی بیشتر مورد بازدید قرار بگیرد. موضوع اصلی و جالب توجه برای گوگل این است که کاربر چه میزان از وقت خود را در آن سایت میگذراند. این یعنی مطالب و محتوای آن سایت آنقدر جالب توجه هستند که کاربر را برای مدتی طولانی در خود نگه دارند.
سئو فرآیندی یک شبه نیست. ساده نبوده و به راحتی پیادهسازی نمیشود. به دانش زیاد، علم پیش زمینهای و البته صبوری فراوان نیاز دارد. بیشترین نتیجه آن را در ارتباط با صفحه و بالا رفتن اهمیت آن در بازدید بیشتر میتوان دید. موتورهای جستجو الگوریتمهای خود را بطور مداوم تغییر میدهند. همین امر موجب غیر قابل پیشبینی شدن رتبه بندیها میشود.
سئو در وردپرس
خب تمام این توضیحات را دادیم تا به این نقطه برسیم. موضوع سئو در وردپرس. اگر کسب و کار اینترنتی دارید باید بدانید که سئو در وردپرس یک عملکرد حیاتی برای سایت شما محسوب میشود. باید اصولی انجام شود تا نتیجه اصولی و مطلوبی نیز داشتهباشد. این کار بسیار اهمیت دارد و ترافیک سایت شما را بالا خواهد برد. بالا رفتن ترافیک سایت موجب بازدید بیشتر و فروش بهتر خواهد شد. البته باز هم تاکید میکنیم که انجام این کار به صبوری فراوانی نیاز دارد. برخی تصور میکنند که سئو وردپرس با سئویی که در سایتهای دیگر انجام میشود تفاوت دارد. خب در اینجا به یک افشاگری عمومی نیاز داریم.
در اصل سئو و بهینهسازی برای موتورهای جستجو مانند گوگل، تحت هیچ شرایطی به زبان برنامه نویسی و یا سیستم مدیریت محتوای آن سایت بستگی ندارد. لازم بذکر است که سئوی وردپرس با سئوی جوملا یا سئوی دروپال نیز یکی است. تنها تفاوتی که اینجا قابل ذکر است، تفاوت در تنظیماتی است که برای سیستم مدیریت محتوا اعمال میشود.
اصول انجام سئو در وردپرس
مانند هر عملکرد و فرآیندی، سئو نیز اصول و مراتبی دارد که باید به آنها توجه کرد. سئو در وردپرس مراحل و اصول فنی خود را دارد. در این بخش بطور کاملا مختصر به مراحل و اصول اینکار اشاره خواهیم کرد. فراموش نکنید که یادگیری حتی یک نکته کوچک و پیش پا افتاده میتواند به راحتی ترافیک سایت شما را بشکل محسوسی افزایش دهد.
·تنظیمات اولیه برای قابل مشاهده بودن سایت
وردپرس قابلیتهای فراوانی برای ارائه دارد. یکی از این قابلیتها این است که به شما اجازه میدهد تا زمانیکه سایت خود را تکمیل نکردهاید، توسط موتورهای جستجو مانند گوگل ایندکس نشود. شما باید در همان ابتدای کار این گزینه را در زمان نصب هسته وردپرس فعال کنید.
· URL های سئو فرندلی
اسم دوستانهای دارد. این URL ها همانهایی هستند که هم برای انسان و هم برای موتورهای جستجو براحتی قابل تشخیص خواهند بود. شما برای بهبود عملکرد سایت خود باید از URL های سئو فرندلی استفاده کنید. سئو در وردپرس اصولی دارد که این فاکتور یکی از اصلی ترین آنان میباشد. نکته جالب توجه اینکه این URL ها باید بگونهای باشند که کاربر به راحتی بتواند آنها را بخاطر بسپارد. یک نمونه را اینجا برای شما نشان میدهیم.
· تنظیم URL ها بشکل سئو فرندلی
اگر پیوند یکتای پیج شما سئو فرندلی باشد، نیازی به مرور این مطلب ندارید. اما اگر لینکهای بکار گرفته شده در سایت شما استاندارد نیستند با تنظیم کردن آنها رتبه مناسبی را در گوگل خواهید داشت. برای انجام این کار باید از پنل مدیریت وردپرس و منوس تنظیمات اقدام کنید. در آنجا پیوندهای یکتای سایت خود را بصورت URL های سئو فرندلی تنظیم کنید. نکتهای که باید در این بین به آن توجه کنید این است که اگر مدت زمانی از ایندکس شدن سایت شما در گوگل گذشته، نباید پیوند یکتای سایت را تغییر دهید. چون به راحتی تمامی ورودیهای گوگل خود را از دست خواهید داد و با خطای ۴۰۴ مواجه میشوید.
· آدرس دهی با www یا بدون www ؟
وقتی وب سایت خود را راهاندازی کردید باید یک تصمیم مهم بگیرید. اینکه میخواهید ازhttps://www.example.com استفاده کنید یا از https://example.com. تصمیم با شماست. پیشتر از این موتورهای جستجو یک سایت را بر اساس همین wwwها شناسایی و بررسی میکردند. یعنی اگر تنظیمات شما درست نبود مانند این بود که یک سایت مشابه مانند سایت شما موجود است. همین امر سئو را کاهش داده و موجب تنزل رتبه سایت شما میشد. اما به تازگی گوگل اعلام کرده که دیگر نیازی به این کار نیست. یعنی خودش از روی تنظیمات ریدایرکت ۳۰۱ شما همه چیز را خواهد فهمید.
· انتخاب قالب یا طراحی قالب، مسئله این است!!!
اگر بخواهم خیلی واضح و قابل درک توضیح دهم باید بگویم وقتی میخواهید کیک یا شیرینی درست کنید به قالب نیاز دارید. برای درست کردن یک سایت نیز نیازمند یک قالب هستیم تا محتویات خود را در آن بریزیم. درست ماند قالب کیک. وردپرس بصورت پیش فرض یک قالب نه چندان جذاب را به شما پیشنهاد میدهد. شما نیز براساس مدل کسب و کارتان آن را انتخاب خواهید کرد. فاکتورهای زیادی برای انتخاب قالب وجود دارد. اما مهمترین فاکتور برای شما هدف شماست. یعنی کسب و کاری که راه انداختهاید.
· طراحی ریسپانسیو قالب
اینکه سایت شما بر روی دیوایسهای مختلف بتواند خود را به خوبی نشان دهد، برای گوگل بسیار اهمیت دارد. این یکی از فاکتورهای اصلی در سئو به حساب میآید. بعبارتی یعنی سایت شما همانطور که بر روی صفحه لپتاپ به خوبی مشخص است برای صفحههای کوچکتر مانند تبلتها و گوشیهای همراه نیز به خوبی بهینه شده باشد. فراموش نکنید که قالب باید سبک و کم حجم باشد. حال هرچه این قالب سبکتر و کم حجمتر باشد قانونا سرعت بارگذاری کمتری را نیز خواهد داشت.
· بهترین افزونه در سئو وردپرس
در اینجا میرسیم یه این موضوع که وردپرس قابلیتهای فراوانی دارد. هم بصورت رایگان و هم با پرداخت درون شبکهای میتوانید از این قابلیتهای جالب برای بهینهسازی سایت خود استفاده کنید. دو قابلیت جذاب وردپرس دو افزونه است که بشدت شما را به استفاده از آنها تشویق میکنیم. این دو افزونه Yoast SEO و All in One SEO Pack هستند که بشدت در بهینه سازی سئو سایت شما نقش کلیدی دارند. ما بطور اختصاصی افزونه Yoast SEO را تشریح خواهیم کرد اما افزونه All in One SEO Pack نیز افزونه خوبی است.
· افزونه Yoast SEO
قابلیتهای Yoast SEO یا همان یوست سئو کم نیست. در یک توضیح اجمالی و مختصر اینگونه میتوان آن را معرفی کرد. در اصل یوست سئو برای تغییر عنوان سئو و همچنین افزودن توضیحات متا کاربرد دارد. توضیحات متا همان توضیحاتی هستند که بعد از جستجو در گوگل نشان داده میشوند. یوست سئو به شما کمک میکند تا به راحتی لینک دهی داخلی و خارجی را انجام دهید. همچنین در توزیع، تراکم کلمات و تعریف واژگان کلیدی نیز شما را راهنمایی خواهد کرد. البته بکار بردن این افزونه تضمینی بر سئوی حتمی سایت شما نیست.
· اضافه کردن سایت وردپرس به سرچ موتورهای جستجو
وبمستر تولز شاید کمی مبهم باشد، پس از واژه سرچ کنسول گوگل استفاده میکنیم. به مجموعهای از ابزارها اطلاق میشود که که گوگل آنها را برای صاحبان وب سایتها ارائه کرده. اینگونه نشان میدهد که چطور میتوان محتوای سایت توسط موتور جستجو را رویت کرد. در اصل گزارشی است برای درک بهتر شما از چگونگی نمایش صفحات در نتایج جستجو.
· اضافه کردن سایت مپ و ثبت سایت وردپرس در گوگل
از اسمش کاملا مشخص است که چه نقشی دارد. مانند یک نقشه راه عمل میکند تا جستجو راحت انجام شود. همچنین به رباتهای گوگل در ایندکس کردن سایت نیز کمک خواهد کرد. این امر سئو سایت را بالا نمیبرد. تنها به ایندکس سریع مطالب کمک میکند.
برای این کار در ابتدا باید نقشه سایت را با موفقیت ثبت کنید. بعد از آن سایت در حالت انتظار قرار میگیرد. ایندکس شدن پروسهای زمانبر است، پس صبور باشید. اگر خوش شانس باشید بعد از یکی دو ساعت و اگر روز شانس شما نباشد پس از یک الی دو روز میتوانید آمار مربوط به نقشه سایت خود را ببینید.
بهینهسازی محتوا در وردپرس
بهینهسازی همان گامهایی است که شما باید بردارید تا بتوانید به سئو سایت خود کمک کنید. پس از نصب یوست سئو با کمک امکاناتی که دارد به راحتی میتوانید مطالب سایت خود را برای ارائه خروجی بهتر آماده کنید. افزونه یوست سئو با ایجاد پیشنمایش موضوع متن شما در نتایج گوگل، به شما کمک میکند تا به خوبی بر روی بازخورد نهایی مسلط شوید.
· کلمات کلیدی کانونی و توزیع کلمات کلیدی در متن و عنوان
همان کلمهای که میخواهید مطلب بر روی آن بهینه شده در نتایج نشان داده شود. در سئو کلمات کلیدی سرنوشت ساز هستند. بعد از انتخاب کلمه کلیدی باید بتوانید آن را به صورت یکدست در کل متن خود قرار دهید. این امر باید بصورت کاملا یکنواخت و استاندارد صورت بگیرد. برای متوجه شدن گوگل و پی بردن به موضوع مقاله خود بهتر است کلمه کلیدی ترجیحا در عنوان نیز بکار برده شود.
· لینکدهی خارجی و داخلی
انجام سئو سایت در سئو وردپرس بدون ارجاع به لینک خروجی شدنی نیست. گوگل لینک دهی خارجی را دوست دارد. منظور از لینک خارجی یعنی لینک سایتی به جز سایت خودتان. البته مرتبط با موضوع و کلمه کلیدی موردنظر. لینک داخلی یکی از موارد محبوب گوگل است. سعی شما بر این باشد که با ارائه چند لینک داخلی ساختاری عنکبوتی در سایت ایجاد کنید.
· نقش کلمه کلیدی در پاراگراف اول و اندازه طول آن
برای بهره بردن از بهترین نتیجه در سئو سایت، پاراگراف اول را حرفهای شروع کنید. از کلمه کلیدی یا کلمات هممعنی آن در این پاراگراف بیشتر استفاده شود. پیشتر از این طول عبارت کلیدی باید ۴ کلمه میبود. اما اخیرا این تعداد به ۶ کلمه افزایش پیدا کرده.
· تراکم عبارات کلیدی در سئو و متا
تراکم یا چگالی در سئو همان معنی چگالی و تراکم در درس علوم را دارد. اما آنجا یا مایعات و جامدات اما اینجا با کلمات. نسبت استفاده از کلمه کلیدی به کل متن را چگالی کلمات یا همان تراکم میگویند. افزونه یوست سئو بخشی تحت عنوان توضیحات متا دارد. شما باید یک توضیح کوتاه شامل ۱۶۰ کلمه را در این قسمت وارد کنید. اینگونه کاربر بعد از جستجو و دیدن توضیح شما ترغیب میشود که وارد سایت شما شود و این یعنی یک گام به سئو سایت نزدیک شدهاید. تاکید میکنیم توضیحات از ۱۶۰ کاراکتر بیشتر نشود.
· بکارگیری کلمه کلیدی در زیر عنوان
توجه کنید که از کلمات کلیدی یک مقاله در مقاله دیگری در سایتتان استفاده نکنید. این یعنی شما دارید با خودتان رقابت میکنید. فراموش نکنید که از کلمات کلیدی در عنوانها و زیر عنوانها نیز استفاده کنید. منظور همان تگهای H2, H3, H4 است.
· متن جایگزین تصاویر در سئو وردپرس
برای هر تصویری که در متن قرار میدهید باید یک متن جایگزین یا همان Alt در نظر گرفته شود. اینگونه تصاویر شما در گوگل بهینه شده و بهتر سئو میشوند.
· طول مطلوب مطلب
اگر میخواهید با سایر رقبا کاملا اصولی و عادلانه رقابت کنید نباید محتوایی زیر ۲۰۰۰ کلمه ارائه دهید. در هر قسمت هم بیشتر از ۳۰۰ کلمه مطلب نداشته باشید.
· عنوان سئو و عبارت کلیدی نامک
عنوان همان قسمتی است که در جعبه افزونه یوست وارد میکنید تا وقتی در بالای صفحه قرار گرفت موضوع متن شما را به وضوح نشان دهد. تاثیر عنوان مناسب در سئو را نمیتوان نادیده گرفت. سعی کنید از کلمات کلیدی در عنوان خود استفاده کنید. لینک نوشته یا همان نامک بصورت خودکار از روی عنوان پر میشود. اما توصیه ما این است که خودتان آن را بهینه کنید. البته URL ها را انگلیسی کنید. اینگونه بعد از قرار گرفتن در شبکههای اجتماعی دیگر متن شما به علائمی نامفهوم تبدیل نمیشود.
دستهها و برچسبها در وردپرس
وردپرس در فرآیند سئو به شما این امکان را میدهد تا مطالب خود را با دستهبندی کردن و برچسب زدن، طبقهبندی کنید. برای مثال میتوانید دستهبندی موسیقی، غذا، مد و فشن و یا لایف استایل را داشته باشید. از سوی دیگر شما با برچسبها کلمات کلیدی خاصی را برای توصیف محتوای ارائه شده، معرفی میکنید.
سرعت و امنیت
با رعایت تمامی موارد بالا اگر سرعت سایت شما کند باشد، یا احیانا هک شده باشد، سئو سایت بشدت پایین آمده و ضربه خواهد خورد. حتی ممکن است از نتایج گوگل نیز حذف شود. بهینهسازی سرعت سایت به شما کمک میکند تا بازخورد مطلوبی داشته باشید. براساس برآوردهای انجام شده یک کاربر ظرف مدت ۸ ثانیه ممکن است تصمیم بگیرد در سایت شما بماند یا آن را ترک کند. یعنی شما ۸ ثانیه فرصت دارید تا تمام هنر خود را به نمایش بگذارید.
تصاویر و بهینهسازی آن برای سئو وردپرس
تصاویر فاکتورهایی جذاب هستند. اما مدت زمان بارگذاری طولانی نیز دارند. نکته اینجاست که با توجه به سایز و کیفیت یک عکس میتوانید سرعت سایت خود را مدیریت کنید. برای بهینه سازی دو را دارید. بهینهسازی با فتوشاپ و بهینهسازی بصورت آنلاین. فتوشاپ را که همگی میشناسیم. اگر هم مثل من هیچوقت علاقهای به این نرمافزار نداشتهاید پیشنهاد ما استفاده از سایتهایی چون tinnypng.com است.
امنیت در سئو وردپرس
بطور معمول گوگل هر هفته بیست هزار وب سایت را به عنوان بدافزار و پنجاه هزار سایت را به عنوان فیشینگ شناسایی و لیست میکند. این یعنی امنیت وردپرس در سئو و گرفتن رتبه خوب در گوگل بسیار مهم است. کانفیگ امنیتی در وردپرس هم کم هزینه است و هم بسیار آسان. پیکرهبندی امنیتی وردپرس یکی از موارد مورد توجه گوگل است.
سخن پایانی
در این مقاله به صورتی کاملا کوتاه و مختصر به نحوه سئو کردن محتوای سایت در وردپرس پرداختیم. شما را قدم به قدم با افزونه یوست آشنا کردیم. هدف ما این بود که به صورتی کاملا واضح و آسان بتوانیم یک آموزش کاربردی را برای شما ارائه کنیم. البته تمامی مواردی که به آنها در این مقاله اشاره کردیم کلیدی و مهم هستند. اما نباید فراموش کنید که علم سئو نیاز به تحقیق و پژوهش نیز دارد. بدین معنا که عوامل قید شده در این مقاله همگی کلیدی و مهم هستند اما برای انجام یک سئو خوب کافی نیستند. در کنار جستجوگر بودن و پرسشگری باید صبور نیز باشید. این فاکتورها در کنار یکدیگر برای بهینهسازی مطلوب یک سایت موثر هستند اما فراموش نکنید که کافی نیستند. پس به آنها بسنده نکرده و با توسعه دانش خود در این زمینه گامهای موثر بیشتری را در جهت هدف خود بردارید.
از اینکه تا انتهای مقاله با تیم پشتیبانی رایان تاو همراه بودید از شما صمیمانه سپاس گزاریم.